MTA-Header-08

Nieuws

Prijs-performance ratio kernmodule selectieve asperge-oogstmachine met factor drie verbeterd

Voor Cerescon heeft MTA de prijs-performance ratio van de kernmodule in de asperge-oogstmachine met factor drie weten te verbeteren. Het aantal geoogste asperges per uur is met 100% verbeterd en de prijs met 40% gedaald. Dat is het resultaat van effectieve co-creatie helemaal vooraan in het proces.

Vanaf wit papier kunnen meewerken, zorgt dat MTA een optimaal integraal ontwerp kan creëren waarbij zowel functioneel product- als productie-ontwerp hand in hand gaan. Dat levert een kortere doorlooptijd én lagere productkosten in serie.

V2-model
Bij elke functionele stap kijken wij direct of die ook goed in serie maakbaar en betaalbaar is. Die manier van multidisciplinair ontwerpen, waarbij product- en productie-architectuur integraal worden ontworpen, is de kern van onze aanpak. Wij noemen dat het V2-model. Die hebben we ook toegepast bij het herontwerp van de kernmodule in de selectieve asperge-oogstmachine. Door het bij elkaar brengen van de kennis en ervaring van Cerescon en die van MTA zijn we gekomen tot de juiste afwegingen vanuit machine-, proces-, specificatie- en kostenperspectief. Dat heeft geresulteerd in een oplossing waarvan de prijs-performance ratio een factor drie beter is, oftewel significant lagere oogstkosten per asperge’.

Link Magazine heeft Cerescon en MTA uitgebreid geïnterviewd over deze co-creatie. Lees het volledige interview.

Bron foto: Link Magazine

Deel deze pagina